NEVŞEHİR / DERİNKUYU - Derinkuyu İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında yapılan bilgi yarışmasında okulumuz dereceye girerek 1. olmuştur. Yarışmada derceye giren öğrencilerimizi ve emeği geçen bürüm öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

15 Temmuz Gazetesi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Ağu

"Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi okulumuzda uygulanmış olup okuyan yorumlayan aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrenciler yetiştirmeye önemli ölçüde katkı sağlanmıştır.

Haz

Okulumuzda Türkçe Öğretmenimiz Yavuz Selim TOYGAR önderliğinde Türk Edebiyatı ve Şiirleri alanında iz bırakmış eserler incelendi. Yazar ve şairler hakkında araştırmalar yapılarak pano hazırlandı. Seçilen şairlerimizden biri olan  Mehmet Akif ERSOY' un hayatı ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi.

Haz

Okulumuzda çocuk ve genç psikolojisini daha yakından tanımak ve ergenlik dönemi sorunlarıyla başa çıkabilmek adına okulumuza görevlendirilen rehber öğretmenlerin işbirliği ile seminer ve münazaralar düzenlenmiştir.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında velilerimizle birlikte kütüphanemizde okuma etkinlikleri yapılmıştır. Ayrıca kütüphanemiz bütün yaz tatili boyunca öğrenci ve velilerimizin kullanımına açıktır.

Okulumuz kültür buluşmaları kapsamında

İlçemizde bulunan yapımı binlerce yıl eskiye dayanan

ancak 1964 yılında ziyarete açılabilen tarihi Derinkuyu Yeraltı Şehrini ziyaret

ederek bilgiler edindik.

Kariyer buluşmaları kapsamında İlçemize gelen

Yazar Sayın Sinan YAĞMUR ile sohbet etme imkanı bulduk.

Ve Belediye Başkanımız Sayın Bülent AKSOY' un katkılarıyla açılan

kitap fuarını ziyaret ettik.

Haz

Okulumuz öğretmenlerine yönelik mesleki gelişimlerini, motivasyon ve iş birliğini artırma çalışmaları

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr,

religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr,

dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelendi.

Bu sitelerde bulunan gelişmeler okulumuzda uygulanmak üzere istişareler yapıldı.

Okulumuz bahçesinde öğrencilerimiz için

dinlenme ve bekleme alanları oluşturulmuştur.

Okulumuzda mevcut olan kütüphanemizin içeriği zenginleştirilmeye devam ediyor.

İsteyen öğrencilerimiz kütüphaneden ders bitiminde saat 17.00 a kadar yararlanabiliyor.

Araştırma ve ders çalışma gibi aktiviteler için rahatlıkla kullanabiliyor.

Kütüphane ve kitap sevgisi aşılama amacımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Okulumuzda LGS kapsamında

verimli ders çalışma ve motivasyonu artırma konusunda

8. sınıf öğrencilerimize yönelik bilgilendirme

çalışmalarımız devam ediyor.